Vi vil fortsette å skape en god kommune å bo og vokse opp i

Kathrine

Har du to barn i barnehagen får du avslag i prisen. Har du to barn i SFO får du avslag i prisen. Har du ett barn i barnehagen og ett i SFO, får du ikke avslag. Det er urettferdig, og det førte til at mange skolebarn måtte gå hjem alene, fordi familien ikke kunne ta seg råd til plass.

I gamle Askim forsøkte Arbeiderpartiet igjen og igjen å innføre søskenmoderasjon mellom barnehage og SFO. Det fikk vi aldri flertall for. Derfor var det viktig for oss å levere på løftet da Arbeiderpartiet kom i posisjon, og allerede første budsjett ble moderasjonen innført. I løpet av de fire årene Ap har styrt har vi spart småbarnsforeldrene i Indre Østfold for nær 8 millioner kroner.

I Indre Østfold, som så mange andre steder, er det både høy pris på kulturskolen og for lang kø av barn og ungdom som gjerne vil være med. Derfor er vi stolte av at det fra 2023 gjennomføres et spennende pilotprosjekt mellom Indre Østfold Kulturskole og SFO. Ved å tilby et kulturskoletilbud i SFO, vil langt flere barn få anledning til å delta. Kulturskolepiloten kjøres på seks SFO-er i kommunen. Målet er at enda flere skal få ta del. Vi håper elever og foresatte setter pris på dette nye tilbudet, og at det blir en god opplevelse for alle som deltar.

Pandemisommeren startet vi prosjektet «Sommerjobb for ungdom». Målgruppen er de av ungdommene våre som står i fare for utenforskap. Prosjektet ble videreført og i samarbeid med blant andre NAV, politiet og ungdomsteamet har vi hvert år kunnet øke antallet ungdommer i sommerjobb i ulike virksomheter og bedrifter i kommunen. Denne sommeren er over 50 unge i jobb. Der tjener de egne penger og gjør seg viktige erfaringer for et framtidig arbeidsliv. Neste år vil vi ha enda flere!

Indre Østfold er fin, men ikke ferdig. Om velgerne gir Arbeiderpartiet fortsatt tillit, vil vi fortsette å levere på løfter for at Indre Østfold skal være en god kommune å bo og vokse opp i.

Smaalenene Avis