Indre Østfold AP er ikke en del av E18-proppen

Kathrine

Harald Westby undrer seg om Indre Østfold Arbeiderparti er en del av proppen i Ås som ikke ønsker å ferdigstille E18. Svaret på det er nei. 

Indre Østfold Arbeiderparti har ved flere anledninger gikk tydelig uttrykk for hvor vi står i spørsmålet om å ferdigstille E 18. Både i avisen, på nettet, i formannskapet, i kommunestyret, internt i eget parti og til samferdselsministeren. De aller fleste av disse meningsytringene har vært behørig dokumentert, så det skulle egentlig ikke være rom for tvil om hva vi mener. Men vi gjentar gjerne:

Indre Østfold Ap er, i likhet med majoriteten av de politiske partiene i Indre Østfold, kraftig bekymret for at siste parsell i E-18-utbyggingen vil bli kansellert. Dette vil ha store konsekvenser for vår region og all gjennomfartstrafikk til Sverige. Samtlige kommuner langs europaveien til svenskegrensen, med unntak av Ås kommune, stiller seg positive til veiprosjektet. Det er usolidarisk og det kan ikke aksepteres at én kommune stiller seg i veien for en veiløsning som vil tjene store deler av Østlandet.

I Indre Østfold har vi gode erfaringer med å jobbe tverrpolitisk for regionen vår. Det gjorde vi blant annet da vi i fellesskap reddet trafikkstasjonen på Mysen - et positivt og konstruktivt arbeid som jeg fikk den store gleden av å lede. I sum har politikerene i Indre Østfold et stort nettverk og mange påvirkningsmuligheter. Vår felles kraft tenker jeg vil komme godt med også i saken om ferdigstilling av E18. Sammen skaper vi Indre Østfold.

Med ønske om et godt valg.