Pål rypdal

Alle politikere har et ønske om det beste for sine medborgere

Leserinnlegg av Pål Rypdal, listekandidat på 4. plass for Indre Østfold AP

Alle politikere har et ønske om det beste for sine medborgere

Jeg er en fersking i politikken. En «vanlig innbygger» med sosialdemokratiske verdier i bunn, som nå har valgt å være mer synlig med meningene mine. Indre Østfold Arbeiderparti har vist meg tillit ved å plassere meg på fjerdeplass på lista ved høstens valg.

Å drive kommunepolitikk er ikke enkelt bestandig. Rammene er små og utfordringene er store på de fleste tjenesteområdene som helse, oppvekst, utdanning mm. Alle politikere har et ønske om det beste for sine medborgere, men noen ganger er verktøyene og veien mot målet ulike. Det er dette som skiller i politikken.

Jeg har alltid tenkt at Arbeiderpartiet og Høyre på mange måter har mye lik politikk. Men de har en ulik profil på fordeling av fellesressursene. Dette er for meg sakens kjerne, og noe velgerne bør merke seg, når vi går til stemmeurnene til høsten.

Indre Østfold Arbeiderparti vil ha et godt helsevesen, gode skoler og gode barnehager i offentlig regi. Det gir like muligheter til alle. I gitte tilfeller kan det finnes ideelle løsninger som supplement, men hovedregelen skal være at fellesskapets midler brukes på nettopp fellesskapet. Alternativet som for meg er åpenbart, er at vi ikke er tjent med en kommersialisering av disse tjenestene.

Ikke fordi de ansatte der har dårligere kompetanse eller fordi tilbudet er dårligere, nei, men ordet som for meg skiller er PROFITT. Alternativet er kommersielle eiere som tar ut fellesskapets midler som profitt fra tjenester vi mener skal være en samfunnsoppgave.

Til høsten er det du som bestemmer.

Med sommerhilsen