Leserinnlegg: FØRST MEG SELV, SÅ MEG SELV?

Arbeiderpartiet satser tungt på folkehelsa og er derfor svært positive til at Indre Østfold kommune nå søker medlemskap i WHO-nettverket Sunne Kommuner. Til dette nettverket skulle fellesnemda denne uka velge en kontaktperson, samt vara for denne.

I Fellesnemda hører vi ofte festtaler om raushet og tverrpolitisk samarbeid i byggingen av den nye kommunen. Jeg må derfor si at jeg ble skuffa over beslutningen om hvem som skulle representere oss i Sunne Kommuner, for atter en gang pekte posisjonen kun på seg selv. 

På bakgrunn av tung kompetanse og for å styrke det tverrpolitiske samarbeidet foreslo Arbeiderpartiet og Senterpartiet Kathrine Hestø Hansen. Posisjonen ville det derimot annerledes, så både representanten og vararepresentanten ble plukket fra posisjonens rekker. 

Spesielt dobbeltmoralistisk blir dette fra partiet Venstre som har for vane å mane til raushet og samarbeid på tvers av blokkene i fellesnemda, og partiet Høyre som selv pekte på viktigheten av kompetanse da de ble kritisert for en lite mangfoldig liste av kandidater til høstens valg. Verken raushet eller kompetanse veide tungt nok da det kom til stykket. Ei heller at indre østfoldingene kunne fått en representant med solid lokalt, nasjonal og internasjonalt nettverk på folkehelseområdet - ikke en gang på en skarve varaplass. Politikken blir smålig når politisk farge settes foran samarbeid og det beste for Indre Østfold. 

Den nye, store kommunen består av fem små som i disse dager jobber med å finne sammen som et større fellesskap. Er det virkelig «først meg selv, så meg selv-prinsippet» vi vil at skal gjelde? 

Grete Hansen 

representant i fellesnemda Arbeiderpartiet

Grete Hansen

Grete Hansen